ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

21-11-2017 ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ακόμη μια υπεροχή βραδιά στον ΟΑΘ έκλεισε την τρίτη και τελευταία ομιλία στην τριπλή γιορτή της πόλης της Θεσσαλονίκης του Αθανασίου Καραθανάση Προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για τους εθνικούς ευεργέτες της πόλης με βράβευση για την προσφορά της οικογένειας της στο πρόσωπο της Ιωάννας Μπιλή που μίλησε πιο λίγο από όλους μας αλλά έχει κάνει τεράστιο έργο για την πόλη μας και την ευχαριστούμε.

 

OI ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ήταν το θέμα της εξαιρετικής ομιλίας του καθηγητή και Προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Αθανάσιου Καραθανάση στην οποία τιμήθηκε ο προσφάτως εκλιπών ευπατρίδης ροταριανός Αναστάσιος Μπίλλης. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στη σύζυγό του Ιουλία Μπίλλη, ο πρόεδρος του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Ντίνος Κωστόπουλος πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της Ε.Μ.Σ καθηγητή κ. Αθανάσιο Καραθανάση, τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Θεοδόση Μπακογλίδη τον Πρόεδρο του Συνδέσμου ΚΙΟΝΩΝ Μάριο Δράμαλη και τον πρόεδρο του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Σταματιάδη.

 

Κυριότερες δωρεές του Αναστάσιου Μπίλλη και της συζύγου του Ιουλίας, είναι: το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (1995), το Μπίλλειο Οδηγικό Κέντρο – ΣΕΟ (1998), το Μπίλλειο Κέντρο Ορχηστικής Τέχνης του Δήμου Θεσσαλονίκης (1992), το Μπίλλειο Νηπιαγωγείο (1986) στον συνοικισμό Βότση Καλαμαριάς, το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Τριανδρίας (1989), ο "Κήπος της Στοργής" στο Νοσοκομείο Παπανικολάου (2001) και η Μπίλλειος Στέγη Νηπίων Καλαμαριάς (2011).

 

Φωτογραφία του Marios Dramalis.    Φωτογραφία του Marios Dramalis.

 

Ομιλία του Προέδρου των ΚΙΟΝΩΝ και Γραμματέα του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Μάριου Δράμαλη και του Προέδρου της εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Κυρίου Αθανάσιου Καραθανάση.

    Φωτογραφία του Marios Dramalis.

 

Την εκδήλωση μας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης στην φωτογραφία με  τον Προέδρο του ΟΑΘ Δημήτρη Σταματιάδη.

 

Φωτογραφία του Marios Dramalis.

Η βράβευση της Κυρίας Ιουλίας Μπιλλή για την προσφορά της οικογένειας Μπιλλή στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

 

Φωτογραφία του Marios Dramalis.

 

Ομιλία της Κυρίας Ιωάννας Μπιλλή ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΕ ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΜΑΣ και μας βλέπει... Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία της η κ. Ιουλία Μπίλλη, σύζυγος του αξέχαστου μεγάλου ευπατρίδη και ευεργέτη της Θεσσαλονίκης ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΙΛΛΗ. Στην εξαιρετική εκδήλωση του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, με κεντρικό ομιλητή τον διακεκριμένο καθηγητή και πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Αθανάσιο Καραθανάση με θέμα "Οι ευεργέτες της Θεσσαλονίκης" χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπαγκογλίδης, ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Σταματιάδης ο Πρόεδρος των ΚΙΟΝΩΝ Μάριος Δράμαλης και ο πρόεδρος του R.C. Metropolitan Ντίνος Κωστόπουλος.

 

Φωτογραφία του Marios Dramalis.

 

Μας κατέκτησε η Κυρία Ιουλία Μπιλλη με την απλότητα της με την σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία της και με την ουσία των λόγων της είπε συγκεκριμένα πως θα συνεχίσει να νοιάζεται κ να προσφέρει όπου υπάρχει ανάγκη στα παιδιά και στους ηλικιωμένους.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ